Ara

25 Nisan 2016 Pazartesi

7 Tane Basit Anneler Günü Hediye Fikirleri

Bizi dünyaya getiren,bizim için uykusundan işinden vazgeçen annelerimize 1 gün değil bütün günleri versek yine de borcumuzu ödeyemeyiz.Her zaman söylediğim gibi birine hediye almak zor bir şey değildir.Bir mağazaya girersin bir kazak alırsın ya da gidip bir parfüm alırsın.Ama sadece almış olursun.Burdaki önemli olan şey sizin aranızdaki ince bir detayı hatırlatan bir şey hediye etmektir.Baktığında sizi gerçekten hatırlayacağı bir şey.Şimdi bu yazımda sizlere anneler günü için yapabileceğiniz hediye fikirleri paylaşacağım.İyi okumalar :)





1- Fincanlara kendi notlarınızı yazın


Annenize kişisel fincanlar hazırlayabilirsiniz.Tek gereken marker kalem ile yazmak ve fırında pişirmek :) 
Yapmanız gerekenler :
*Fincanı temizleyin ve kurulayın.
*Sonra dilediğiniz şekilde üzerine resim çizin ve yazılar yazın.
*Ardından 8 saat bekleyin.
*Sonra 250 derecede filan fırında 40 dk bekletin.( Dikkat : Ben  bunu yabancı bir siteden aldım.Ancak orada  375 derece diyor yine de siz bilirsiniz.)
Ve son olarak Marker kalem seçmemizin sebebi yıkanmaya daha dayanıklı olması.Ancak siz bulaşık makinesine koymayın yine de elinizde yıkayın :)

2-Acil Durum Kutusu


Artık hemen hemen her yerde bulabileceğiniz takı kutuları var.Düzenleyici olarak da geçiyor.Eğer anneniz çikolata ya da şekere bayılıyorsa bu kutunun içine kategoriler halinde sevdiği çikolatalardan koyun.
Benim de türkçe hazırladığım Printable örneği:


3- Altın Tepsi


Yaldızlı bant ile çok şık bir tepsi yapabilirsiniz.


4-Basit bir kavanozu muhteşem hediyeye dönüştürün


Bu harika kavanozları yapmak için 2 yol var.
Kolay yol:
Hemen bir koşu 3 buçukcuya gidip kavanoz alın.Gelirkende kırtasiyeden siyah fon kartonu,bir de beyaz mürekkepli kalem(kalın uçlu) bulamazsanız sorun değil tebeşirde iş görür.Uhuyu da unutmamak lazım.Kavanozları boyamak için beyaz sprey alırsanız çok güzel olur.
Eve gelince ilk iş kavanozu spreyle boyamak.Bunu mümkünse balkonda ya da dışarıda yapın ve altına gazete serin.Eğer sprey zor gelicekse cam boyasıyla da boyayabilirsiniz.Sonra kartonu yukarıdaki gibi şekilli kesin beceremezseniz sorun yok çay tabağını koyup çember çizin.Sonra çizdiklerinizi kesin.Üzerlerine beyaz kaleminizle ya da tebeşirle Tuz,Şeker,Karbonat,Kekik,Karabiber,Çay vs. yazın.Sonra uhu(bence stik uhu)ile kavanoza yapıştırın.Tebeşir kullanıcaksanız yapışırdıktan sonra üzerine yazmanız daha iyi olacaktır.
Zor yol:
Kavanozları alın.Şimdi gereken şeyler: Beyaz sprey boya,Kara tahta boyası,Tebeşir ya da beyaz kalın uçlu kalem,Yapışkanlı folyo(Yani bu masaları kaplamak için kullanılıyor ya onlardan bunun gibi -deseni farketmez).
Eve gelince kavanozları sprey boyayla boyuyoruz ve bir gün kurumasını bekliyoruz.Sonra yapışkanlı folyoya yukarıdaki gibi deseni çiziyoruz ama dikkat bu sefer maket bıçağı ile şekli kesip çıkartın bu sefer bunun dışını kullanacağız.Yani kestiğiniz kısımın dış çercevesini kesin.Sonra bu çerceveyi kuruyan kavanoza yapıştırın ve karataha boyasıyla içini boyayın.Kuruduktan sonra yazınızı yazın.Anlamadığıınız bir kısım varsa yorumda yazabilirsiniz

5-Fincanlardan mum yapın



Tabiki de annenizin en sevdiği fincan takımını bozun demiyorum.Ama isterseniz yeni bir fincan alabilirsiniz ya da annenize bunlardan birini kullanabili rmisiniz diye sorabilirsiniz.
Peki şimdi nasıl yapılır ona geçelim :
Öyle zor bir şey değil birkaç parça mum lazım renkli yapmak istiyorsanız renkli mum ya da boya kullanabilirsiniz.Mumları küçük parçalara ayırın ya da rendeleyin.
                            Sonra mum ipinizi bir çöp şiş yardımıyla fincanda sabit durmasını sağlayın.
Ardından da mumları benmari usulü eritin ve hemen fincanlara doldurun.Soğuduktan sonra da çöp şişe bağlı olan ucu kesin.

6-Anneler günü vazosu



Yukarıdaki kavanozlardaki gibi bundada yapışkan folyolardan şekilli bir parça kesin ve kavanozun dışına yapıştırın.Sonra metalik boyayla ya da sprey boyayla da olur kavanozun dışını boyayın.Ardından kurumasını bekleyin (1 gün ).Sonra yapışkanlı folyoyu çıkartın ve kavanozun içerisine fotoğrafınızı koyun isterseniz kenarlarından bant ile yapıştırın.İçine anneniz için aldığınız çiçekleri koyun.

7-Konserve kutusundan vazo-saksı

Salça kutularını bilirsiniz.Bitmiş demir salça kutusunun üzerindeki kağıdı çıkartın.Ve sprey boyayla boyayın.Dikkat edin konserve kutularının için keskin olabiliyor.Sonra bir kurdele ile fiyonk atabilirsiniz.İçerisine yine çiçekler koyabilirsiniz.Ya da bir çiçek dikebilirsiniz.Çiçekcilerden ya da pazardan küçük poşet saksılarda satılan çiçekler var onlardan koyabilirsiniz.

Şimdilik fikirlerim bu kadar.Yazımı okuduğunuz için teşekkürler :)
Buradaki projelerin videolarını da yapmayı düşünüyorum takipte kalın :)

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazımı okuduğun için teşekkürler.Yorum atarsan çok mutlu olurum :) En kısa zamanda cevap vermek sözüyle :)

___________________________________________________________________________________________________


Bloğuma hoşgeldiniz !
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Zamanımı kendin yap projeleri yaparak,dizi izleyerek geçiriyorum.Onlardan arta kalan zamanda da bloğumla ilgileniyorum

Öne Çıkan Yayın

Kahvaltıda harikalar yaratmak istiyorsanız..

Bu fikirler tam size göre :) Pirinç ve omlet kaşar peyniri ile sabah kahvaltısında çocuğunuza sürpriz yapabilirsiniz. Yumurtaya Havuç ve zey...

İzleyiciler

Orphan Black Türkiye

En Çok Bakılanlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.