Ara

4 Ocak 2015 Pazar

Doğal pirinç maskesi ve pirinç pilavı

Sizlere yıllar önce gördüğüm ve uygulamaya başladığımdan beri etkisini hep gördüğüm bir maskeden bahsetmek istiyorum.Ablamın tavsiyesiyle YouTube'da bir kanalda görmüştüm.Yüzüme beyazlık ve yumuşaklık vermişti.Daha fazla meraklandırmadan tonik etkisi gösteren pirinçten bahsedeyim..


Pilav yaparken pirincin suyunu süzüp lavabodan dökmeden önce bir kez daha düşünün derim.Pirinci ilk yıkadığınızda  bol nişastalı suyu bir bardağa ayırın . Pamuk yardımıyla suyu yüzünüze tampon yapın ve yüzünüzü bir süre yıkamayın sonra yıkadığınızda yüzünüzdeki parlaklığa ve yumuşaklığa hayran kalacaksınız . Sonra da lezzetli bir pilav yapmak isterseniz hazır yazmaya başlamışken size pilav tarifini de yazayım :)

Öncelikle tencereye zeytinyağı koyup kızdırıyoruz.
Sonra pirinci ilave edip tuz serpiyoruz. Pirinçler tane tane olasıya kadar kavuruyoruz.Kavurma işleminin sonuna yakın tereyağı ekliyoruz ( az miktarda ).
Ölçülerimiz 2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı sıcak su 
Pilava sıcak su ekledikten sonra 1-2 damla limon suyu ekliyoruz.
Pilavı kısık ateşte ısıtıyoruz.




Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazımı okuduğun için teşekkürler.Yorum atarsan çok mutlu olurum :) En kısa zamanda cevap vermek sözüyle :)

___________________________________________________________________________________________________


Bloğuma hoşgeldiniz !
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Zamanımı kendin yap projeleri yaparak,dizi izleyerek geçiriyorum.Onlardan arta kalan zamanda da bloğumla ilgileniyorum

Öne Çıkan Yayın

Kahvaltıda harikalar yaratmak istiyorsanız..

Bu fikirler tam size göre :) Pirinç ve omlet kaşar peyniri ile sabah kahvaltısında çocuğunuza sürpriz yapabilirsiniz. Yumurtaya Havuç ve zey...

İzleyiciler

Orphan Black Türkiye

En Çok Bakılanlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.