Ara

3 Haziran 2015 Çarşamba

Tost Makinesine Waffle Tarifi

Hşşşt.. Yaklaşın..Size çok büyük bir sır vereceğim.Artık siz de evde waffle hazırlayarak arkadaşlarınıza asla unutamayacakları bir lezzeti tattıracaksınız.Waffle malzemelerini çok uzakta aramanıza gerek yok.Hemen mutfağınızdaki dolapta sizleri bekliyor.Tost makineniz varsa bir de süper olur..Tost makinen yok mu ? Üzülmene gerek yok teflon tavada da yapabilirsin.Şimdi bu gizli Waffle tarifi için neler gerekiyormuş bir bakalıım..




  •   2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya ( şekerli vanilin )
Pişirirken kullanmak için sıvı yağ,servis etmek için kivi,muz,çilek,portakal,kayısı vs. vs.,bal,reçel,çikolata (tercihen nutella veya chokella,torku - daha akışkan oldukları için tatlarıda çok güzel-)

Not: Ben bal ve reçeli sürmedim hiç o zaman krep gibi olur.

Yapılışına geçelim..

Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt,un,kabartma tozu,vanilya ilave edilerek kek kıvamından koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.Bu işlemin ardından pişireceğiniz tost makinesine az sıvıyağ döküldükten sonra 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir.Her iki tarafıda spatula ile çevirerek pişirdikten sonra üzerine isteğe göre pudra şekeri serpilir.Sonra hamurumuz piştikten sonra bir tabağa alıp üzerine bolca çikolata sürelim .Hamurumuzun yarım daire şeklindeki kısmına meyveleri yerleştirip ikiye katlayalım.Biraz bastırınca şekil almış olacak zaten.Sonra afiyetle waffle ınızı yiyebilirsiniz.

Bunlar da benim yaptığım waffle lar :)


  İsterseniz pasta süsü veya hindistan cevizi katabilirsiniz.

 Vee bu da benim keşfettiğim Milkshakeli Waffle :)
Kakaolu milkshake i hamurun içine karıştırın :)




Afiyet Olsunn :) 

Siz de yaptığınız waffleların fotoğrafını gönderelim yayınlayalım :))
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazımı okuduğun için teşekkürler.Yorum atarsan çok mutlu olurum :) En kısa zamanda cevap vermek sözüyle :)

___________________________________________________________________________________________________


Bloğuma hoşgeldiniz !
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Zamanımı kendin yap projeleri yaparak,dizi izleyerek geçiriyorum.Onlardan arta kalan zamanda da bloğumla ilgileniyorum

Öne Çıkan Yayın

Kahvaltıda harikalar yaratmak istiyorsanız..

Bu fikirler tam size göre :) Pirinç ve omlet kaşar peyniri ile sabah kahvaltısında çocuğunuza sürpriz yapabilirsiniz. Yumurtaya Havuç ve zey...

İzleyiciler

Orphan Black Türkiye

En Çok Bakılanlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.