Muzlu Ekmek Tarifi
Malzemeler :
*2 su bardağı un
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*¼ çay kaşığı tuz
*½ bardak tereyağı
*¾ su bardağı esmer şeker veya şeker
* 2 yumurta
*1 çay kaşığı vanilya
*2/3 su bardağı muz püresi
Fırını 350 ° ye ayarlayın.Teneke kutularının içini sağlayın.Büyük bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını karıştının. iyice karışana kadar yumurta, vanilya, ve muz püresini ilave edin.Unu ekleyin ve iyice karıştırın. Yağlanmış teneke kutuların içine eşit miktarda dökün. 30-35 dakika kadar pişirin. Ekmekleri kutuların içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keyfini çıkarın. Dondurucuda buzdolabında 3 gün veya 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yazımı okuduğun için teşekkürler.Yorum atarsan çok mutlu olurum :) En kısa zamanda cevap vermek sözüyle :)